Biz Kimiz

Köse Ailesi’nin 1945 Yılında Trabzon Akçaabat’ Ta Değirmencilik Ile Başlayan Ticaret Hayatı, Ardından Kurulan Ahşap Işleme Tesisi Ve Mobilya Atölyesi Ile Devam Etmiştir.1980’Li Yıllarda Ailenin Ikinci Kuşağının Inşaat Sektörüne Giriş Yapmasıyla Birlikte Ülkemize Daha Kapsamlı Bir Alanda Hizmet Vermeye Başlamıştır. Sonraki Yıllarda Kurumsal Bir Yapı Oluşturmak Isteyen Aile Üyeleri; Bahri Köse Önderliğinde Hasan Köse, Turgut Köse, Halim Köse Ve Dursun Köse Yapı-Tek İnş. San. A.Ş.’Nin Kuruluş Temellerini Atmışlardır. Yapı-Tek Kurumsallığının Ilk Yıllarında Bir Hidroelektrik Santral Projesine Dahil Olarak Ailenin Günümüzde Sahip Olduğu HES’lerin Mekanik Aksamının Imalatını Kendi Fabrikasında Yapmasına Hem Ilham Kaynağı Olmuştur Hem De Ülkemizde Bir Ilke Imza Atmıştır. Günümüze Kadar Olan Süreçte Birçok Baraj, Gölet Ve Liman Gibi Su Yapıları Projelerinde Aktif Rol Alarak Inşaat Sektöründe De Tecrübeli Bir Firma Olmuştur. Ülkemize Yenilenebilir Enerji Alanında Birçok Projeyle Hizmet Veren Köse Ailesi Bünyesinde Aktif Olan 3 Adet HES (23.9 MW) Ve Toplam 200 MW Gücün Üzerinde Fizibilite Ve Yatırım Aşamasında Olan Birçok Proje Bulundurmaktadır. Hedefi Her Zaman Daha Iyi Bir Gelecek Olan Ailenin 300 MW Gücü Geçen Temiz Enerji Santralleri Ile Önce Ülkesine Sonra Dünyaya Hizmet Etmektedir.

2005 Yılında Yapı-Tek Tarafından Satın Alınan Dövme Fabrikası; Çelik Sanayi Tarafından 1959 Yılında Derince Limanı’nın Yanında Kurulmuş, Zamanla Orta Doğunun En Büyük Dövme Tesislerinden Biri Haline Gelmiş Ve Sektöre Yetiştirdiği Birçok Kalifiyeli Elemanla Birlikte Ülkesine Hizmet Etmiştir. Yapı-Tek Dövme Sektörünü Ayrı Bir Kurumsal Yapıda Yürütmek Istemesiyle Marbeyaz Makine Sanayi Anonim Şirketi’ni Kurmuştur. Bu Dönüşümle Birlikte Dövme Fabrikası Makine Kapasitesini Güncel Teknolojiler Ile Arttırmış, Bünyesine Dahil Ettiği Makine Imalat Bölümü Ile Daha Geniş Bir Sektörde Ülkesine Hizmet Etmeye Devam Etmiştir. Bu Gelişmeler Sonucunda Türkiye’ De Ilk Türbin Ihracatını Yapan Firma Unvanını Alan Marbeyaz Makine Ayrıca, Maden Ve Tünel Makineleri, Enerji Santralleri, Havaalanları Ve Çelik Tesisler Gibi Kompleks Yapılarla Birçok Sektörde Başarılı Projelere Imza Atmıştır.

Marbeyaz Makine, Hidroelektrik Sektöründe, 1856 Yılında Kurulmuş 1919 Yılında Turgo Tip Türbini Tasarlayarak Patentini Almış Olan  Gilbert Gilkes & Gordon Ltd. Firması Ile Ortaklık Kurarak Gilkes Elektromekanik Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Firmasını Oluşturmuştur. Ortaklıkla Beraber Hızlanan Ar-Ge Çalışmaları Neticesinde Dünyada Bir Benzeri Olmayan 10-1000kW Güç Aralığında Elektrik Üretebilen Kompakt HES Ortaya Çıkmıştır. İçme Suyu Hatlarında Basınç Kırıcı Olarak Da Kullanılabilen Kompakt, Atıl Durumdaki Enerjiyi De Ekonomiye Kazandırmaya Başlamıştır. Kompakt HES Marbeyaz Makine Tarafından Kurulum Kolaylığı, Fiyat Uygunluğu Ve Çevre Dostu Mini Hidroelektrik Santral Olarak Müşterilerinin Hizmetine Sunulmaktadır.

Marbeyaz Makine Halen Hidroelektrik Santrallere Elektromekanik Ve Hidromekanik Ekipmanları, Maden-Tünel Ekipmanları Ve Özel Makine Imalatları Yapmaya Devam Etmektedir. Hedefi Her Zaman Bulunduğu Sektörlerde Lider Konumda Olmak Olan Marbeyaz Makine, Kaliteli Üretimden Taviz Vermeden Müşteri Memnuniyetini Ve Ülkesinin Çıkarlarını Kendisine Vazife Edinerek Hedefine Emin Adımlarla Ilerlemektedir.

Bize Ulaşın

    Karşılaştırmak